Produktnyhet

​ISOVER InsulSafe® Wall - smidig och effektiv värmeisolering av väggar

InsulSafe

ISOVER InsulSafe® Wall är speciellt framtagen för sluten regelkonstruktion och är en miljövarudeklarerad lösullsisolering med produktspecifik EPD.

Nu lanserar vi ISOVER InsulSafe® Wall, speciellt framtagen för sluten regelkonstruktion, framförallt ytterväggar. ISOVER InsulSafe® Wall är en lösullsisolering av ren glasull med utmärkt isolerförmåga och installerad jämnhet. Produkten blåses på plats av certifierad lösullsentreprenör. 

Produkten har samma fördelar som InsulSafe® men kräver mindre materialåtgång för att uppnå samma prestanda som vid användning av originalprodukten. Den ger dessutom en bättre jämnhet och bra fyllning i hela konstruktionen. InsulSafe® Wall är en Premium-produkt med marknadens bästa lambdavärde för lösullsisolering.
 

En produkt med många fördelar

Med InsulSafe® Wall får man en säker, trygg och väl beprövad värmeisolering, tillverkad av minst 70 % återvunnet glas och i bästa brandklass (obrännbart material). För byggentreprenören sparar det tid då installationen görs snabbt och effektivt av lösullsinstallatör och är en process med minimal mängd spill och skräp.

Per Ferm
Per Ferm

”Med ISOVER InsulSafe® Wall uppnår du bästa möjliga isolervärde för lösull, det vill säga lambda 33. Produkten fyller facken mycket bra, vilket eliminerar risken för köldbryggor och glipor i isoleringen, och ger en långsiktig energieffektiv isolerlösning”, berättar Per Larsson Ferm, Produktchef Teknisk isolering och Lösull.

  ”Med ISOVER InsulSafe® Wall får du dessutom en produkt med produktspecifik EPD. Produkten tillverkas av minst 70 % återvunnet glas. Den installeras helt utan spill och tillverkas vid ISOVERs fabrik i Sverige, vilket bidrar till korta transporter och låga klimatutsläpp.”

​ISOVER InsulSafe® Wall - smidig och effektiv värmeisolering av väggar