Information

Ny Kategorichef Fasad - Ola Lindborg

Kategorichef Fasad Ola Lindborg


Vi hälsar Ola Lindborg välkommen som Kategorichef för fasad samt produktsortimentet för lufttäthet och luftsäkerhet!

Med en civilingenjörsexamen från LTH, inriktning väg- och vattenbyggnad, har Ola Lindborg tidigare bland annat arbetat som byggnadsteknisk skadeutredare och fuktsakkunnig samt som teknisk rådgivare med fokus på inomhusmiljöproblem. Efter de senaste fem åren som R&D Manager för fasadsystem på Isovers systerbolag Weber, var steget inte långt att kliva över till Isover. Material- och produktkännedom har han fått genom Webers och Isovers samarbete kring fasadsystem, däremot säger han att arbeta på marknadssidan är något nytt.

Vad innebär din roll som Kategorichef?

Jag har det övergripande ansvaret för produktkategorin fasad samt produktsortimentet för lufttäthet och fuktsäkerhet. Det är en bred roll och omfattar bland annat att vårda och utveckla produktportföljen, stödja säljorganisationen i deras arbete samt driva och medverka i utvecklingsprojekt av nya produkter och lösningar.

Varför Isover?

Eftersom jag förflyttar mig inom Saint-Gobain Sweden AB har jag god insyn i koncernens värderingar och steget var inte så svårt att ta när den här möjligheten på Isover dök upp. Möjligheterna är stora både för personlig utveckling och att få vara med och bidra till visionen att vara ledande inom lätt och hållbart byggande. 

Vad förväntar du dig och ser fram emot i din roll?

Jag ser fram emot en spännande vardag med utmanande och varierande arbetsuppgifter och jag hoppas kunna bidra till en ännu starkare position på marknaden och till att fortsätta ligga i framkant när det kommer till miljö och hållbarhet. Vidare ser jag även fram emot att få komma ut och träffa alla våra fantastiska kunder och samarbetspartners.

Vilka är dina reflektioner så här långt?

Det finns ett stort kunnande i Billesholm och jag är omgiven väldigt trevliga och kompetenta kollegor här. Jag har fått ett bra mottagande.