Här har vi valt ut några av de referensobjekt vi har varit stolta leverantörer till. Inte bara med material utan också med vår långa erfarenhet och vårt breda kunnande. 

Sortera på

Resultat: 22
Man vill ta vara på husets gamla fina karaktär och därför renoveras fönsterkarmarna.

ISOVER stödjer social hållbarhet i Malmö

Totalrenoveringen av anrika huset Botildenborg kräver känsla för byggmetoder och att välja rätt produkter som passar in i renovering av en äldre byggnad. Huset ska bli en oas i Malmö för utbildning, odling och en träffpunkt där nyanlända och regionens företag står i centrum.
Mitt i centrala Visby byggs ett nytt våningsplan.

Påbyggnad av en våning i Visbys trånga pittoreska gränder krävde genomtänkta lösningar

För att klara luftningen av snedtakskonstruktionen vid detta projekts krångliga takvinklar och takytor med låg lutning valde Gotlandsbyggen den variabla ångbromsen ISOVER Vario® Xtra från ISOVER som är en smart och beprövad lösning när man bygger kompakta tak utan luftspalt.
Villa Lidingö Termofix 1

Villan brann ner men fick nytt liv med ISOVER Glasull

I en villabrand 2016 på Lidingö kunde delar av ett hus från tidigt 1900-tal räddas, men en stor del av huset skadades så svårt att det fick rivas. Huset byggdes upp igen och fick en ny ytterväggskonstruktion med minimala köld- och ljudbryggor. Man valde en ventilerad fasad och fann även ett nytt sätt att fixera fasadisoleringen med glasull från ISOVER.
Tingsrätten i Lund - 2 - På mindre än 2 månader ärgar kopparfasaden vackert

Nya tingsrätten i Lund – modern och säker med ISOVER Glasull

Nya tingsrätten i Lund får ett modernt och arkitektoniskt stilfullt uttryck samtidigt som stor hänsyn tas till de höga säkerhetskraven. För att möta byggnadsdelarnas samtliga funktionskrav valde man ISOVERs isoleringsprodukter i mineralull.
Kronogården 1 - Färdigställda hus från 2016

Lösullsisolering med ISOVER InsulSafe® i hela klimatskalet sparar tid för entreprenören

Kronogården etapp 4 av 5 pågår i Älvängen utanför Göteborg. Veidekke valde att isolera med lösull av glasull; ISOVER InsulSafe®, för både tak, vägg och mellanbjälklag. Ett effektivt och smart val tycker vi – då vi får en stor tidsvinst, inget spill och inget behov av lagring av isolering på arbetsplatsen, säger Lars-Åke Svensson, platschef på Veidekke Entreprenad.
Tomas, platschef framför en färdig fasad.

Flerbostadshus med kraftiga fuktangrepp och frostsprängningar fick nytt liv med ISOVERs isolerlösningar i glasull

Projektet som från början var en fasadrenovering växte då man upptäckte omfattande fuktangrepp och frostsprängningar i fasaden som krävde en helt ny genomtänkt konstruktion. Valet föll på en fasadlösning med 95 + 120 mm ISOVER Glasull och ISOVER Fasadskiva P 31 – en lösning som även sänkte provtryckningsresultatet till 0,16 och energiförbrukningen med 50 procent.
Lund Formula Student

STYROFOAM skapar formstabilitet i framtida ingenjörers snabba utvecklingsprojekt

Varje år tävlar universitetsstudenter från hela världen om att på smartaste sätt designa, utveckla och producera en racingbil med bästa möjliga prestanda. Projektet genomförs av Lunds universitets Formula-grupp och här skapar STYROFOAMTM en stabil plattform för ett riktigt snabbt resultat. 
Passivhus i Horn - 1

Imponerande energieffektivitet med låglambdaprodukter och optimerade konstruktionslösningar från ISOVER

Jens Ryd hittade sin drömtomt nära havet med skogen precis bakom huset och med kort pendlingsavstånd till Nyköping. Jens är arbetsledare och snickare så han hade ju alla förutsättningar att själv bygga, men att det skulle bli ett passivhus växte fram under resans gång. I ett tidigt skede var det ISOVERs lösningar och låglambdaprodukter i glasull som formade detta beslut. Vid provtryckningen blev det överraskande bra resultat. Kravet är 0,3 l/m2s vid 50 Pa tryckskillnad och rekommenderat är 0,2. Det blev 0,085!
Gavlehov Multiarena - 1

Samarbete som höjer slutresultatet redan innan byggstart

Innan byggstart av Multiarenan Gavlehov kunde ISOVER i samarbete med Gyproc medverka till att hitta de rätta och optimala konstruktionslösningarna. Kraven på ljud och brand skulle uppfyllas tillsammans med U-värden på anläggningens olika byggnadsdelar. Valet föll därför på glasull.
XL-Bygg Sandviken Roger Schröder

EDI och personliga relationer

XL-Bygg i Sandviken har använt EDI under många år. Ett bra system för snabb och enkel orderhantering, men den personliga relationen till ISOVERs säljare är minst lika viktig tycker Roger Schröder, säljchef på XL-Bygg i Sandviken. 
Herrängen - collage

Med logistik i centrum och hänsyn tagen till skolbarnen

När beslut togs om renovering och tillbyggnad av Herrängens skola i Älvsjö var alla parter överens om att logistiken kommer att bli helt avgörande för projektets genomförande.
Ärentuna Y310

Smarta konstruktioner gör det enkelt att ”göra-det-själv”

En riktigt bra yttervägg är det som skiljer smarta och energisnåla hus från mindre hållbara. Att bygga energisnåla hus i trä är en trend som växer, och därmed också behovet av smarta väggkonstruktioner. När Morgan Gardewik byggde sin villa strax utanför Storvreta var målet att matcha kriterierna för passivhus, och att göra det just med en träkonstruktion.
Lund Formula Student

Ett race mot framtidens ingenjörskonst!

Varje år tävlar universitetsstudenter från hela världen om att på smartaste sätt designa, utveckla och producera en racingbil med bästa möjliga prestanda. ISOVER är en av sponsorerna och bidrar med isolermaterial som dock inte används för de isolerande egenskapernas skull utan för den goda formstabiliteten.