Referensobjekt

Heta ytor skyddas bäst med Isover ULTIMATE nätmattor

Norisol är ett företag som i sitt huvudsakliga arbetsområde arbetar med värmeisolering åt industrin, värmeisolering av processystem, rörledningar, kanaler och värmeväxlare.

Norisol specialtillverkar även madrasser som används för att värmeisolera och skydda personalen mot heta ytor som t.ex. ventiler och luckor inom industrin. De är utformade så att de går att demontera för inspektion. Varje madrass är specialtillverkad för att passa just till sin detalj och det är ett riktigt hantverk.

Norisol Norrköping har valt att arbeta med Isovers ULTIMATE-produkter; ULTIMATE Wired Mat när de tillverkar dessa madrasser till sina kunder. ULTIMATE kombinerar glasullens och stenullens goda egenskaper, det vill säga lätta produkter med mycket bra lambdavärden som dessutom klarar höga temperaturer.

Boris syr mattorna och är även montör på Norisol

- Jag ser stora fördelar med ULTIMATE nätmattor, produkterna håller tjockleken och är formstabila, säger Boris. - De är även lättare att jobba med eftersom ULTIMATE-produkterna har långa fibrer, vilket ger ett spänstigare montage som fyller ut bättre, fortsätter Boris. Det blir också mindre skräp på golvet efter klippning av produkterna, och det blir dessutom mindre spill p.g.a. längre klipplängder.

Boris säger att en typisk beställare är större industrier och värmeverk. Han åker dit och tar måtten, sen syr han och hans medhjälpare mattorna. Sen åker man ut och monterar dem samt kontrollerar att allt sitter perfekt. Madrasserna har fjädrar som håller mattorna på plats och som enkelt kan tas av när man behöver komma åt underliggande produkter.

Alla Norisols anläggningar har möjligheten att leverera specialsydda madrasser.

ULTIMATE-isoleringen från Isover har levererats av Bevego.