Referensobjekt

På Gavlehov Arena jobbar man gärna med glasullsisolering

Artikeln är skriven december 2016, återpublicerad 2022.

På multiarenan föredrar montörerna lamellmatta från Isover för att de tycker det är en riktigt bra produkt. Glasullens låga vikt och att produkten är enkel att hantera är faktorer som sticker ut extra, samtidigt som den är smidig att arbeta med. 

– Det är stora ventilationskanaler och det krävs på en arena med en så stor volym. Vi har isolerat kanalerna med nästan 6.000 m2 lamellmatta. Det är mycket! säger Magnus Lindström på Hansson & Ekman AB, som har isolerat ventilationskanalerna.

Låg vikt och enkel och smidig hantering

– Mina montörer vill helst arbeta med Isovers matta för att de gillar den. Den väger mindre än andra motsvarande produkter och den är enklare att bära när man ska upp i trånga utrymmen, samtidigt som den är lätt att bearbeta och skära i, fortsätter Magnus.
 
– Vi får ofta direktleveranser på så här stora projekt, men här ville entreprenören Byggtec Gävleborg AB att vi skulle använda minimalt med lagringsyta på byggarbetsplatsen och därför fick vi anpassa logistiken till mindre men fler leveranser. Dessa har skötts kontinuerligt via Bevego som är grossist inom inom teknisk isolering, byggplåt och ventilation.
 

Leveranserna har fungerat utmärkt och vi ser allt mer av denna typ av logistik

Direktleveranser varje dag

Mikael Falk på PITEK som monterat glasullsrörskålar; CLIMPIPE Section Alu2 berättar: – Det är åtskilliga meter rör som vi isolerat. Vi får också leveranser direkt från Bevego. När det var som mest intensivt så fick vi rörskålsleveranser varje dag.
 
Isoleringsentreprenörerna har inte kunnat lagra isolerprodukterna på byggplatsen utan valt att få de flesta leveranserna direkt från vårt lager. – Det är ju en stor arbetsplats, så vi fick tänka till när det gällde våra egna lagervolymer och fick bygga om vårt lager så att det fanns tillräckligt med plats för lamellmattor och rörskålar, säger Mattias Lindström på Bevego.
 
– Vi har ju levererat stora mängder lamellmatta så det är bra att Isovers förpackningar innehåller så många kvadratmeter glasull per förpackning. Isover har även börjat leverera mattorna på pall vilket underlättat hanteringen betydligt, påpekar Mattias.
 
Byggnaden har en stålstomme med sandwichelement i ytterväggarna. Från Isovers heltäckande sortiment har det levererats isolering till ventilationskanaler, rör och lättbyggda innerväggar.

Objektsbeskrivning:

Arenan byggs vid Gavlehov och kommer att bestå av en friidrottshall, en stor sporthall, en mindre sporthall samt ett gym och ett café. Friidrottshallen innehåller en löparbana på 200 meter, två sprintbanor på 60 meter och 110 meter plus utrymmen för kulstötning, höjdhopp, stavhopp, spjut, slägga, längdhopp och tresteg med kapacitet för 1 000 åskådare. Stora sporthallen är en normalstor sporthall med möjligheter till olika evenemang utöver idrott med kapacitet på 2 200 åskådare och lilla sporthallen är en normalstor sporthall med en mindre läktare och kapacitet på 200 åskådare.

Levererade produkter:

Bevego Byggplåt och Ventilation:

Beijer Byggmaterial:

Övriga Saint-Gobainprodukter i arenan:

Gyproc:
Standardgips och stålreglar, samt brandgipsskivan Gyproc Protect F. Stålbalkarna kläs med två lager Protect F för att klara brandkraven.
                      
Weber/Leca®:
Leca® innerväggsblock till alla (murade och putsade innerväggar, våtrum).
                     
Ecophon:
Akustiktak till delar av arenan.