Referensobjekt

Varmt mottagande för den nya CR-mattan

Isover har under våren lanserat en ny matta, CLIMCOVER CR Alu2, som har ett flertal användningsområden. CLIMCOVER CR Alu2 kan används till värme- och kondensisolering av ventilationskanaler men också till värmeisolering av rör och cisterner samt isolering av kalla installationer ner till 0° C.

- Vår nya matta är en folieklädd glasullsmatta, där fibern är veckad. Veckningen gör att vi får en bättre formstabilitet samtidigt som vi kan hålla vikten nere, berättar Tobias Svensson, Regionchef Teknisk isolering, Isover.

Utmärkt värmeisolering med låg vikt

Vidare berättar Tobias att CLIMCOVER CR Alu2 kan används till värme- och kondensisolering av ventilationskanaler men också till värmeisolering av rör och cisterner samt isolering av kalla installationer ner till 0° C. Där man idag använder värmenätmatta kan man med fördel byta till CR-mattan, då man inte har krav på brand. Vi ser framförallt två stora användningsområden, dels inom ventilation och dels för industriapplikationer.

- Vi levererade vårt första projekt med mattan redan två veckor efter lansering. På det här projektet var entreprenören JC Plåt & Isolering AB, i Malmö.

- Vi blev nyfikna på produkten och hade ett lämpligt projekt att testa mattan på och blev mycket nöjda med resultatet, berättar entreprenören Jim Berg.

- Den låga vikten på mattan ger en bra arbetsmiljö för våra montörer, vilket är en viktig fråga. Samtidigt går montaget snabbt och enkelt, avslutar Jim.

Fakta

Byggperiod: April 2016