2 minuter min

Den variabla ångbromsen

Supporten tipsar om Isover VarioXtra


Isover Vario® Xtra är tredje generationens folie, en specialvariant för användning i kallare klimat som i Sverige. I samband med detta tog användningen av den kompakta taklösningen ett stort kliv framåt i Sverige.

Den första generation folie var en tunn polyamidkvalitet som hade förmågan att släppa igenom fukt vid höga relativa fuktigheter. Innan det kunde bli en kommersiell produkt behövde man ta itu med produktens mekaniska egenskaper. Den tunna foliekvaliteten är förhållandevis ömtålig och vidgar sig vid höga relativa fuktigheter. Därför behövde folien förstärkning för att klara påfrestningarna vid montage och för att sitta stabilt under konstruktionens hela livslängd.

Med förstärkningen framkom en robust och stabil produkt med en vit baksida som kännetecknar den variabla ångbromsen med namnet Isover Vario Duplex KM och som blev produktseriens ursprungliga utförande. 2015 kompletterades produkten med den tredje generationens folie med namnet Isover Vario® Xtra, en specialvariant för användning i kallare klimat som i Sverige. I samband med detta tog användningen av den kompakta taklösningen ett stort kliv framåt i Sverige.

Isover Vario® Xtra