Nyheter
 
 
 

PRESSMEDDELANDE 2005-09-12 

Ekonomin avgörande när Moelven ByggModul väljer ULTIMATE 

 
 

Isovers nya glasullsmaterial Isover ULTIMATE introducerades på marknaden i mars 2005. Det nya material har stor temperaturtålighet i kombination med goda isoleregenskaper, vilket ger extra hög förmåga att motstå brand.

Isover ULTIMATE har också visat sig ge möjlighet att spara pengar. För Moelven ByggModul var den förbättrade ekonomiska kalkylen en avgörande anledning till att man tog beslutet att välja den nya glasullen Isover ULTIMATE.

– Vårt första projekt med Isover ULTIMATE var en kontorsbyggnation på Ringhals. Det andra – som just nu är under uppstart – är ett vårdboende i Åkersberga, beställt av Danator, berättar Inge Josefsson som är tekniskt ansvarig på Moelven ByggModul.

Det som skiljer Isover ULTIMATE från vanlig glasull är materialets goda brandegenskaper. Enligt Inge innebär denna egenskap att man får möjlighet att ”spara in” en kvalitet på gipsskivorna.

– Istället för att använda två olika typer av gipsskivor, den ena med bättre brandegenskaper, så räcker det med en. Vi slipper alltså beställa hem den dyrare typen av gipsskiva vilket gör att vi kan räkna hem det hela med bra marginal, konstaterar Inge.

Förutom den ekonomiska besparing man uppnår innebär det nya materialvalet en smidigare hantering i fabriken.

– I och med att vi bara behöver ha en paket gipsskivor framme vid väggbänken underlättas logistiken och vi får mer plats över. Samtidigt kan vi konstatera att själva isolerarbetet flyter på som vanligt. Eftersom Isover ULTIMATE har samma materialegenskaper som vanlig glasull har vi inte behövt ändra på vårt arbetssätt, avslutar Inge.
 

För ytterligare information:

Peter Wetterbrandt, Key Account, Saint-Gobain Isover AB, 
070-595 91 72, peter.wetterbrandt@saint-gobain.com

Läs mer om Isover ULTIMATE här.
Och här.Saint-Gobain Isover AB, som är en del av Saint-Gobain Isover Scandinavia, marknadsför produkter under namnet Isover och är landets största och ledande leverantör av isolermaterial. Företaget har fabriker i Billesholm i Sverige och i Vamdrup i Danmark. Saint-Gobain Isover Scandinavia har ca 660 anställda, varav ca 450 är placerade i Sverige. År 2004 omsatte Saint-Gobain Isover AB drygt 840 miljoner SEK. Verksamheten ingår i den franska koncernen Saint-Gobain, som består av mer än 1.000 konsoliderade företag med ca 181.000 anställda och som har tillverkning i 46 länder över hela världen. År 2004 hade Saint-Gobain-koncernen en omsättning på ca 32 miljarder Euro.

Högupplöst bild
Konstruktioner
Isover ULTIMATE kan idag tillverkas som rullar och skivor och kommer att finnas tillgängligt i format som motsvarar samtliga aktuella konstruktioner.


Högupplöst bild
Isover ULTIMATE
En ny glasull med samma egenskaper som vanlig Isover glasull när det gäller isolerförmåga, obrännbarhet, hantering, miljö och totalekonomi. Skillnaden ligger i Isover ULTIMATEs stora temperaturtålighet i kombination med den goda isolerförmågan.
 

 
 
 
 
 
Saint-Gobain ISOVER AB | 267 82 Billesholm | Tel 042-840 00 | Kontakta oss