Sortera på

Resultat: 19
Ärentuna Y310

Smarta konstruktioner gör det enkelt att ”göra-det-själv”

En riktigt bra yttervägg är det som skiljer smarta och energisnåla hus från mindre hållbara. Att bygga energisnåla hus i trä är en trend som växer, och därmed också behovet av smarta väggkonstruktioner. När Morgan Gardewik byggde sin villa strax utanför Storvreta var målet att matcha kriterierna för passivhus, och att göra det just med en träkonstruktion.
Lund Formula Student

Ett race mot framtidens ingenjörskonst!

Varje år tävlar universitetsstudenter från hela världen om att på smartaste sätt designa, utveckla och producera en racingbil med bästa möjliga prestanda. ISOVER är en av sponsorerna och bidrar med isolermaterial som dock inte används för de isolerande egenskapernas skull utan för den goda formstabiliteten.
Lindab Arena 2

Sänkt och superisolerad bottenplatta – ett lyft för Rögles hemmabana

Lindab Arena strax utanför Ängelholm är en välbesökt hemmabana för hockeylaget Rögle BK. Lagom till säsongsstarten har arenan genomgått en rejäl uppgradering. Genom att sänka bottenplattan med 60 centimeter och samtidigt superisolera den med STYROFOAM™ blir arenan publik- och miljövänligare än någonsin.
Seniorboende Ödåkra 1

En trygg och hållbar boendemiljö för seniorer

Med fokus på trygghet och en komfortabel boendemiljö bygger NCC Construction i samarbete med Rikshem nya bostäder för seniorer. Platsen är Ödåkra strax utanför Helsingborg. ISOVER levererar isolering plus en unik helhetslösning för tätning av energieffektiva, fuktsäkra och hållbara hus. 
Ystad arena 1

Ystad Arena: Höga ambitioner får hela taket att lyfta

Ystads nya badhus är nyligen invigt och i samma veva passar kommunen i samarbete med NCC på att skapa en generös arena för träning, matcher och evenemang. Ystad Arena är stadens största satsning genom tiderna och målen är högt satta. Vilket bland annat ger de prefabricerade takelementen från Lättelement möjlighet att visa vad de går för.
Villa Kanndalen - hussidan

70-talshus renoveras till lågenergistandard

Villa Kanndalen på Öckerö färdigställdes 1970 och är ett tidstypiskt souterränghus i två plan med låglutande tak, samt en vinkelbyggnad mot söder. Huset var i behov av upprustning och en renovering planerades. I samband med detta föddes idén att samtidigt energieffektivisera huset till ett lågenergihus genom att applicera passivhusteknik så långt som möjligt.
VM-huset

Lamelltak i Falun ger varmt resultat

Det kommer att vara varmt och ombonat i TV-studion under skid-VM i Falun 2015. I det VM-hus som byggts upp inför tävlingarna isolerar man nämligen taket med ISOVER Taklamell. En innovativ takisolering för låglutande tak, specialutformad för att ge riktigt bra isolereffekt med enkelt montage.
PEAB PGS, Helsingborg (1)

Framtidens fasad är fabriksbyggd. Och premiumisolerad!

Att tillverka byggelement i en torr fabriksmiljö för att sedan montera ihop dem ute på plats är en smart idé på flera sätt. Peab PGS har med stor framgång tagit fram ett koncept för just detta. Under ett års tid har man nu vidareutvecklat metoden till att även omfatta Serporoc Premium 32 fasadsystem. En utmaning med många vinster, inte minst för miljön.
Vario Xtra - referensobjekt

Isolering in i minsta vindsvrå

Kort renoveringstid, högt i tak och möjlighet att fullisolera var de avgörande argumenten då Bygg-Bröderna Sörenssons egen fastighet i Borås skulle renoveras. Med kompakt tak som isoleringsmetod och ISOVER Vario® Xtra som variabel ångbroms kunde vinden isoleras på mycket kort tid och in i minsta utrymme.