Hållbarhet
Produktnyhet
1 min

Isover Kretsull® – Återvinning som värmer

isover Kretsull - återvinning som värmer


Av isolerspill och överblivna isolermaterial från byggarbetsplatsen gör vi Isover Kretsull®, en lösull som består av 100 % materialåtervunnen råvara.

Isovers glasull består alltid av minst 70 % återvunnet glas från t.ex. hushållsglas, gamla fönsterrutor eller gammal glasull. Genom Isover Retursystem tar Isover ytterligare ett steg där insamlat isolerspill och överblivet isolermaterial blir till ny produkt, Isover Kretsull®, en lösullsisolering som består av  100 % materialåtervunnen råvara. 

Isover Kretsull® är ett hållbart och långsiktigt val beständigt mot, åldrande och nedbrytning. Värmemotståndet och brandreaktionen påverkas därmed inte med tiden. ISOVER Kretsull® blåses på plats av utbildade lösullsentreprenörer.

”Isover Kretsull® håller värmen i våra hus men det ger också en varm känsla att det är en cirkulär produkt av 100 % materialåtervunnen råvara. Det känns bra att vi tar ansvar för att minska användningen av nya resurser”, säger Per Ferm, Kategorichef Teknisk Isolering och lösull.