Referensobjekt

ISOVER levererar material till SkiStars största hotellbygge

Hundfjället


Hotellanläggningen SkiStar Lodge Sälen vid Hundfjället är skidanläggningsjätten Skistars största satsning någonsin i Sverige.

När bygget står klart 2021/2022 kommer ytan vara närmare 19 000 kvadratmeter. ISOVER kom in i projektet 2020 och har haft kontinuerlig kontakt med beställaren parallellt med att leveranserna har löpt på från och med sommaren 2020.

I samband med bygget av det nya hotellet renoveras det angränsande hotellet Hundfjällscenter. Detta är en del i en stor satsning i området för Sälen som en internationell fjällresort med Sälen Trysil Airport endast tio minuter bort. Projektet inkluderar 153 lägenheter med 2-14 bäddar, parkeringsgarage, restaurang, butik och skiduthyrning i markplan. 
 

– Detta är ett prestigeprojekt för Skistar eftersom det är så stort, berättar Håkan Kihlman, distriktschef Värmland, Närke och Dalarna på ISOVER. 


Håkans viktigaste roll i byggprojektet är att hjälpa ansvarig arkitekt och Peab med svar på tekniska frågor om isolering och olika typer av lösningar. Hittills har ISOVER levererat upp till 10 000 kvadratmeter isoleringsmaterial till SkiStar Lodge. Eftersom volymerna är så stora är det också stora krav på logistiken. ISOVERs regelisolering kan komprimeras upp till 5 gånger, det vill säga en transportvolym som är 20% av bruksvolymen, vilket gör att varorna inte bara tar mindre plats under transport men även vid lagring och i all hantering.

Man har i projektet fokuserat på högpresterande fasadisolering och många av ISOVERs premiumprodukter, såsom ISOVER Fasadskiva 30, med marknadens bästa värmeisoleringsförmåga för mineralull.

– De största övergripande fördelarna med att använda ISOVERs produkter är att de har lägre lambdavärden, högre komprimering och tillverkade av 70 procent återvunnen råvara. Produkterna är tillverkade i Sverige, är obrännbara och lätta, vilket ger bättre ergonomi för de som jobbar med våra produkter.


Produkter

ISOVER har levererat återvinningsbar glasull tillverkad av återvunnet glas med marknadsledande isoleringsvärden för mineralull, Fasadskiva 30, Fasadboard 33, Skalmursskiva 32, flera olika trä- och stålregelskivor med mera. ISOVER har även levererat material till anslutande befintlig byggnad, Hundfjällscenter, som renoveras samt länkas samman med det nya hotellet.


Huvudfördelar med ISOVERs glasullsprodukter

  • Obrännbar glasull.
  • Materialåtervunnen råvara.
  • Deklarerade miljöfördelar, tredjepartsverifierade EPD:er.
  • Ergonomiskt och effektivt montage.
  • Komprimerade transporter.


Text: Anders Myrdal