Återvunnet glas

ISOVERs glasull består av >70% återvunnet glas


Det behöver inte vara krångligt att göra bra val. Du gör det redan varje gång du sorterar sopor eller pantar glas. Av just sådant återvunnet glas tillverkar Isover miljövänliga och effektiva isolerlösningar. Isover arbetar ständigt för att minska vårt klimatavtryck utan att kompromissa med kvaliteten – så att du kan konstruera och bygga klokare för framtiden.
 

Minst 70% återvunnet glas

ISOVERs glasull innehåller garanterat 70% återvunnet glasIsover glasull tillverkas av garanterat minst 70 % återvunnet glas. Var tredje glasflaska eller glasburk som du lämnar till återvinning hamnar i Isovers olika glasullsprodukter, inklusive i vår lösull. Vi tar också tillvara på glasullsspill från tillverkningen. Glas är ett unikt material som kan smältas om många gånger utan att påverkas negativt. Därför är glasull från Isover ett bra miljöval.

Glasull från Isover kräver inget underhåll och sparar därmed energi och pengar under en byggnads livstid.

 

Glaskross på isovers fabrik i Billesholm
Krossat glas som levererats till Isovers fabrik i Billesholm - för att smältas ner och bli till glasullsisolering.

100% materialåtervunnen mineralullsprodukt

Isover Kretsull innehåller 100% materialåtervunnen råvaraISOVER Kretsull® är en 100 procent materialåtervunnen mineralullsprodukt med låg klimatpåverkan – ett resultat av Isover Retursystem där vi tar emot glasullsspill för återvinning och nya produkter. Glasullen är naturligt obrännbar och okänslig för fukt. Det betyder att den inte kräver några tillsatser av brandhämmare eller mögelgifter.

Läs mer om ISOVER Kretsull®

 

Isover Kretsull innehåller 100% materialåtervunnen råvara
Installation av ISOVER Kretsull® - som tillverkats av spill från andra glasullprodukter från Isover.