Produktnyhet

​Snabbare montage, bättre ergonomi och lägre totalkostnad med ISOVER ROBUST Taklamell

ISOVER ROBUST Taklamell är ett tryckstabilt lamellblock av glasull och används som utvändig tvåskiktsisolering av tak.


ISOVER ROBUST takprodukter är tillverkade av glasull, med alla fördelar som det innebär.

Produkterna är ljudisolerande, obrännbara och vattenavvisande. ISOVER ROBUST Taklamell är ca 38 % lättare än traditionella takskivor, men med bättre mekanisk prestanda. ISOVER ROBUST Taklamell tillverkas med en veckningsprocess som vänder fiberorienteringen stående mot underlaget och man uppnår därigenom en stabilare produkt med en lägre vikt. Över detta skikt isolering läggs sedan normalt ett tryckfördelande översta skikt för att ge trampfastheten och undvika gropar från exempelvis hälavtryck.

Formatet på lamellerna är 200x1200 mm och tjocklekar är mellan 230-380 mm, vilket medför att man ofta uppnår U-värdet med endast ett lager lameller under det tryckfördelande översta skiktet. Med färre skikt och lägre vikt bidrar ROBUST Taklamell till ett snabbare och mer ergonomiskt arbete, det spar också på både plånbok och miljö.

Daniel Odby, ISOVER”En lägre egenvikt på isolersystemet kan också ge fördelar vid exempelvis renoveringsprojekt, där man är ibland är begränsad i hur mycket vikt man kan tillföra den underliggande takkonstruktionen” säger Daniel Odby Produktchef Isolering Bygg. ”Med tjockare skikt kan arbetet rationaliseras genom att lägga ett skikt istället för två, det bidrar ytterligare till en märkbart lägre totalkostnad”.

ISOVER ROBUST taklamell läggs i kombination med exempelvis ISOVER ROBUST Takboard. Självklart är ISOVER ROBUST Taklamell tillverkad av garanterat minst 70% återvunnet glas och är miljövarudeklarerad med en EPD.


Läs mer här:

Vad är skillnaden mellan en taklamell och en takskiva?

Miljöcenter i Borås isolerades med ROBUST Taklamell

Tips innan du börjar med isolerjobbet